Χρήστος Δούκας

           https://www.facebook.com/DoukasChris

           Πολυσχιδής “περσόνα” των τοπικών media αλλά και γενικότερα των πολιτισμικών δρωμένων. Η σχέση του με την μουσική ορίζεται από τα πρώτα του παιδικά χρόνια.

            Με ολοκληρωμένες τις βασικές σπουδές της μουσικής συναναστρέφεται από νωρίς με μουσικά σύνολα (Crossover, Hocus) και καταφέρνει να δισκογραφήσει με αυτά αλλά και να εμφανιστεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Και με τα δύο σχήματα είναι στο στάδιο της κυκλοφορίας των νέων τους ολοκληρωμένων έργων. Ιδρυτικό μέλος και πρώτος πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΥ.Μ.Α. (Συλλόγου Μουσικών Αλεξανδρούπολης). Διαχειρίζεται την σελίδα στο Facebook “Μουσική Αλεξανδρουπολίτικη Σκηνή”, όπου κυκλοφόρησε και την μουσική συλλογή “Μουσική Αλεξανδρουπολίτικη Σκηνή – 50 χρόνια Χθες και Σήμερα”, με συμμετοχή τοπικών σχημάτων και καλλιτεχνών.

            Εμπλέκεται σε διοργανώσεις συναυλιών και events ενώ παράλληλα παρουσιάζει έντονο συγγραφικό έργο, με έκδοση περιοδικού (Αυτογνωσία), αρθρογραφώντας σε εφημερίδες (Ελεύθερη Θράκη, Επαρχιακός Τύπος), αλλά και με την έκδοση των προσωπικών ποιητικών συλλογών του (“Γριμόριο”, Εκδ. Όστρια, Αθήνα, 2019 κ.ά.). Αυτό το διάστημα ετοιμάζει την νέα του ποιητική συλλογή.

            Εμφανίζεται τηλεοπτικά στο “e-evros.gr”, ασχολούμενος με το πολιτιστικό ρεπορτάζ, ενώ η μεγάλη του αγάπη είναι το ραδιόφωνο, όπου η πορεία του στο μέσο τα λέει όλα. Ξεκινώντας το 1993 από το “Ράδιο Αλεξανδρούπολη”, το “Ράδιο Συν”, το “Κανάλι 5”, το “Ηχόραμα”, το “Ράδιο Σούπερ” και το “Θράκη FM 100”, περνάει επιτυχημένα από το “Radio Status”, αλλά και το “Maximum Fm 93,6” έως και σήμερα.

            Ιδρυτικό μέλος και διαχειριστής στον “Covid-19 Radio” μαζί με τον αδελφό του, παρουσιάζει 2 νυχτερινά ραδιοφωνικά shows, Παρασκευή και Σάββατο με μουσικές επιλογές πέραν των συνηθισμένων, καθώς και μία εκπομπή το “Grimoire”, με επιλογές από το πεδίο της κλασσικής μουσικής, διανθισμένες με απαγγελία επιλεγμένων ποιητικών έργων κάθε Κυριακή πρωί.

            Συλλέκτης βινυλίων και κασετών, με τεράστια συλλογή υπογεγραμμένων έργων από καλλιτέχνες και δημιουργούς όλου του φάσματος της μουσικής. Προσωπικά αγαπάει τον ακραίο ήχο, όμως οι γνώσεις και η εμπειρία του, τον κάνουν να “γνωρίζει” καλά όλα τα είδη.

            Βασικό μότο του: “Η μουσική είναι μία, δυστυχώς οι “κολλημένοι” είναι πολλοί”.

            Ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη σε ένα “ήσυχο” οικογενειακό περιβάλλον, πήγη δύναμης κι έμπνευσης γι’ αυτόν, η γυναίκα του Γεωργία και οι 2 γιοί του, Μίμης και Δανιήλ.

Back to top